HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Fontos!

Jelenleg a Harmadkor 2999. évében járunk.

Mielőtt regisztrálnál, feltétlen olvasd el a Szabályzatunkat!

Az avatarok mérete szigorúan 180 pixel széles és 300 pixel magas legyen!

Kattints minden nap!
FRPG Top Sites - Magyarország
Társalgó
Latest topics
» Játszótársat keresek!
Hétf. Okt. 23 2017, 20:57 by Leon Hargaratist

» Dragelor FRPG
Szer. Ápr. 06 2016, 17:40 by Gödrös Toma

» Aendir
Hétf. Jan. 25 2016, 22:06 by Aendir

» Skulduggery
Csüt. Dec. 17 2015, 00:32 by Vendég

» Erdei-folyó
Hétf. Ápr. 13 2015, 21:15 by Aya

» Sírbuckák
Szomb. Ápr. 11 2015, 12:03 by Hakon

» Nagyterem
Hétf. Ápr. 06 2015, 21:06 by Elrond

» Brí
Csüt. Ápr. 02 2015, 11:09 by Drem a Farkas

» Tavia
Pént. Márc. 13 2015, 19:44 by Szürke Gandalf

Alapítás

2013.03.03 .
Hirdetések

Share | 
 

 Fajok

Go down 
SzerzőÜzenet
Szürke Gandalf
A Fehér Tanács tagja
avatar

Hozzászólások száma : 312
Tartózkodási hely : Középfölde
Mottó : Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar.

TémanyitásTárgy: Fajok   Kedd Márc. 26 2013, 18:00

Ezen fajok közül lehet válogatni. Amik nem szerepelnek ebben a topicban azokat NEM alkothatod meg (az ezeken belüli kategóriák természetesen engedélyezettek pl.:emberen belül dunadán, vagy orkok közül uruk-hai). Tehát nincsenek jetik, ötlábú és beszélő vízilovak. Ha valamelyik nagy fajról megfeledkeztem, akkor nyugodtan írj PM.-ben.
Emberek:

Középfölde legnépesebb faja. Nem hiszem, hogy túl sokat kéne róluk mesélnem, hiszen mindannyian azok vagyunk. Bölcsességben és ügyességben lemaradnak a tündéktől, de ettől függetlenül vannak köztük olyanok is szép számmal, akik szép holmikat képesek készíteni és tudásuk is méltó a Középföldét uraló néphez.

Fontosabb általuk lakott országok: Rohan, Gondor, Eriador egy része, Harad

Hobbitok:


A hobbitok alacsony, legfeljebb 120 cm magasságú élőlények. Arcuk inkább kedves, mint szép, és kezeik rendkívül ügyesek. Lábukat kemény bőr és gyapjas szőr borítja, így a Megyében soha nem terjedt el a vargaság, mint szakma. Domboldalba vájt üregekben élnek, bár egyre elterjed közöttük a ház építés is, melyet valószínűleg a tündéktől és a törpöktől vettek át, akik a Megyén keresztül futó Keleti úton járkálnak néha napján. Kezdettől megvolt a képességük, hogy teljesen eltűnjenek az olyan otromba lények elől, mint amilyen az ember. Tudniillik olyan csendesen és ügyesen tudnak mozogni, hogy az már varázslatosnak tetszik. Persze a hobbitok soha nem varázsoltak, sőt, az egyszerű szövőszékeknél és malmoknál tovább nem is fejlődött a gépeket illető technológiájuk. Imádják a jól megművelt földet és naponta hatszor étkeznek, ha ez lehetséges. Ennél fogva a hobbitok általában hamar meghíznak. Nem szeretik az erőszakot és pár csata kivételével soha nem is háborúztak senkivel, legfőképpen nem egymás ellen. Ha mégis valami zavarja őket, azt íjjal és kővel űzik el, ugyanis rendkívül jól céloznak, és éles szemük van. Réges-régen Vadonföldéről indultak el új hazát keresni, mert addigi lakóhelyüket ellepte egy ismeretlen, nyomasztó homály. Így érkeztek a Megyébe.

Fontosabb általuk lakott területek: csak a Megye területén

Tündék:

Középfölde legősibb és legrejtélyesebb lakói a Szépek népe. Magasak, szépek, és sokáig, több száz évig élnek úgy, hogy külsejük semmit sem változik. Ügyesek, és még a törpöknél is jobb fegyvereket tudnak kovácsolni. Mozgásuk hihetetlenül gyors, és szemük minden élőlény között a legkülönb. Még egy szálló tollpihét is képesek eltalálni nyíllal, ha úgy akarják. Kedvelik az erdőket, a természetet, és imádnak énekelni, a múltról beszélni. Bölcsességben minden embert, törpöt, orkot, hobbitot felülmúlnak. Jó harcosok, bár inkább a békét kedvelik. Mára már egyre kevesebben vannak, mert egyre csak vándorolnak vissza a Tengeren Túlra, ahonnan jöttek.

Fontosabb általuk lakott területek: Völgyzugoly, Lórien, a Bakacsinerdő északi része, Szürkerév

Törpök:

A törpök vaskos, erős, és a hobbitoknál magasabb, de az embereknél alacsonyabb lények. Mesterien értenek a fém megmunkáláshoz és az építkezéshez. Mindig jókedvűek és szeretnek zenélni, inni. Általában a hegyek mélyében lévő tárnáikban élnek, ahol gyönyörű városokat vágnak a falba. Nem kedvelik és nem bíznak a tündékben. Valamikor régen a Gundabad hegyről érkeztek az első törpök, s azóta Ereborban, Móriában, a Vasdombok és Ered Luin hegyei között is megvetették a lábukat.

Fontosabb törpök által lakott vidék: Erebor, a Vasdombok, a Kék-hegység (Ered Luin)

Orkok:

Gonosz, sötét teremtmények az orkok. A tündék meggyalázásával teremtették őket, bár semmiféle tulajdonságuk nem árulkodik a származásukról. Erősek, durvák és semmiféle jó dologhoz nem értenek. Ügyességüket csak számtalan kínzó és pusztító eszköz dicséri, melyekkel szörnyű dolgokat képesek csinálni, ha van rá alanyuk. Kinézetüket illetően az erős, fekete, ocsmány jelzők a legmegfelelőbbek, de ez fajtától függ. Vannak elágazásaik, melyek még az átlagosnál is csúnyábbak.

Fontosabb ork területek: Mordor, Ködhegység, Gundabad-hegye

Entek:


Az entek ősrégi lények, melyek leginkább két lábon járó fákhoz hasonlíthatóak (de ezt inkább ne mond, ha a közelükben vagy). Rettentően nyugodtak és ráérősek, lassú beszédűek. Nem sietnek sehová, pontosan úgy, ahogy a fák sem, melyeket őriznek. Egyre fogyatkozik számuk, mivel az ent asszonyok már régen elvándoroltak messze keletre, kertjeiknek új termőföldeket keresni. Nem szeretik az orkokat és semmiféle olyan népet, ami árt az erdőknek. Ha valaki mégis kezet mer emelni egy fára a jelenlétükben, az megkockáztatja, hogy rettenetes haragra gerjedjenek. Ilyenkor semmilyen eszközzel nem lehet őket megállítani.

Fontosabb ent területek: a Fangorn-erdő

__________________________

Vissza az elejére Go down
http://kozepfolde.hungarianforum.com
 
Fajok
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Előtörténet sablon, fajok, kasztok, előnyök, hátrányok
» Fajok, kasztok, ereklyék
» Fajok listája
» Faj: Természetfelettiek (angyal, ördög, démon, stb)

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Középfölde :: Fogadó :: Mazarbul Könyve-
Ugrás: