HomeGy.I.K.KeresésTaglistaRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Fontos!

Az oldal történései a Harmadkor 2990-es évtizedében játszódnak.

A fórum átalakítás alatt áll!

Ajánlott felbontás: 1920x1080

Kattints minden nap!
FRPG Top Sites - Magyarország
Társalgó
Alapítás

2013.03.03 .
Latest topics
» Dragelor FRPG
Szer. Ápr. 06 2016, 17:40 by Gödrös Toma

» Aendir
Hétf. Jan. 25 2016, 22:06 by Aendir

» Skulduggery
Csüt. Dec. 17 2015, 00:32 by Vendég

» Faineth és Aya
Hétf. Ápr. 13 2015, 21:15 by Aya

» Hakon, Agnosh és Tavia
Szomb. Ápr. 11 2015, 12:03 by Hakon

» Elrond és Thranduil
Hétf. Ápr. 06 2015, 21:06 by Elrond

» Drem és Leon
Csüt. Ápr. 02 2015, 11:09 by Drem a Farkas

» Tavia
Pént. Márc. 13 2015, 19:44 by Szürke Gandalf

» Hakon
Pént. Márc. 13 2015, 18:30 by Szürke Gandalf

Hirdetések

Share | 
 

 Nahaer Mos'terno

Go down 
SzerzőÜzenet
Nahaer Mos'terno
Ember
avatar

Hozzászólások száma : 13
Mottó : " Ló, Kard és Harcos. "

TémanyitásTárgy: Nahaer Mos'terno   Hétf. Márc. 03 2014, 21:39
Név: Nahaer Mos'terno ( Hogy miért nem az apja nevét viseli lásd: Előtörténet.)
Nem: Férfi
Kor: 17
Faj: Ember
Hűség: Független ( A maga ura, de Rohan felé húz a szíve)
Play by: Miyamoto Musashi

Külső jellemzés: Magas és szikár. Kora ellenére izmai kemények. Haja hosszú, általában hanyagul hátraköti. Bő ruhát visel, olyat, amiben könnyű mozogni.

Belső jellemzés: Eszes, a maga nemében. Saját értékrendje szerint él, ezért megnyilvánulásai másképpen hatnak a különböző emberekre(értsd: élőlényekre). Hangulata, gyakran meghatározza döntéseit. A megfelelő érzelmi állapotban képes a végsőkig, foggal-körömmel harcolni, más helyzetben akár az életét is odadobja a megfelelő hatás elérésért. Mivel utóbbit nehéz összehozni és még nem is volt rá példa, ezért még él ( Tehát két szélsőséget írtam, csak hogy érezhető legyen mit értettem hangulat tevékenység alatt, igaz ez már a bátorságát és egyebeket is meghatározza). Az orkokat megveti, kedveli a magányt vagy a lovak társaságát. Elviseli a fajtájabelieket, de csak nagyon kevés ember van, aki képes pozitív képet kialakitani benne.

Felszerelés:
Ruházat
Kard ( Nahaer )
Íjj és Tegez ( Harminc Nyílvessző)
Ló (Heves Sörény)
Batyu ( Általában ételt és egy bőrkulacsot hord benne, a vállára kötve visel )


Előtörténet vagy szerepjáték példa:
Hogy hol született azt nem tudni. Mindenesetre Rohan egyik kisebb falujában nőtt fel. Mostoha szülei egy síkságon találták nem messze a falutól. Egy kosárban feküdt. Mellette egy görbített pengéjű kard és egy levél volt.
A levél tartalma:
A fiú neve Mos'terno, kardját Nahaernek hívják. Te ki megtalálod gondosan neveld, mert a kard és a fiú is nagy ősökkel rendelkezik. Harcosok vére folyik benne, jó helye lesz a lovas uraknál. Ha vigyázol rá, örök hálám neked, Idegen.
Megtalálói örömest nevelték, mert már idősek voltak és nem volt saját gyermekük. Sosem titkolták előle, hogy más vérből való.
A kisfiú lassan cseperedett. Szerette a kihívásokat, hamar ráérzet a lovaglás ízére és nevelői, kik nagyon kedvesek voltak a számára, büszkén nézték őt mindig. Egy valamit szeretett jobban a lovaknál és pótszüleinél: Nahaert, a kardot. 
Sokat gyakorolt, idős apja csinált neki szalmabábukat és vidáman nézte ahogy a kisfiú egy bottal csépeli, azután Nahaerrel felaprítja őket. A kard mindig vele volt, tíz éves korától már azzal aludt. Ez ugyan nem annyira tetszett nevelőinek, de nem tiltakoztak. A kisfiú virult, erősödött és nekik ennyi elég volt.
Egyre többet szökött el egy lóval és aludt a pusztában. Csak jó időben engedték ezt neki és az öregedő férfi, nem ritkán maga is utánna ment, noha titokban, hogy figyeljen minden rendben van-e.
Egy nap - mikor a fiú már egészen emberforma volt - vándor érkezett a faluba és a mostohaszülők befogadták egy éjszakára. Sokat beszélgettek és amikor mindenki aludni tért, Mos'terno belopódzott a vándorló ember szobájába. Az felriadt, de amikor meglátta ki az megszólalt:
- Te vagy az fiú? Mos'terno ugye? 
- Igen, ez a nevem. Mond, tényleg olyan nagy a világ, mint mondják? Azt mondtad Narninnak ( az apja), hogy még a megyébe is eljutottál!
- Hogy nagy-e a világ? Ó, hatalmas! S milyen csodák vannak benne! Meséljek neked Minath Tirithről?
- Mesélnél?
- Hát azért mondom... Ahogy sétálok, a messzeségben feltűnik egy hatalmas hegység, s annak árnyékában fekszik a hatalmas, fehérfalú város. Hét gyűrűje olyan erős, hogy ha a föld megnyíilik, akkor sem omlik le egy szikla sem róla...
- Ugyan öreg, lóditasz!
- Igaz, hisz hogyan omolhatna be alatta a föld? Azok a falak azt is egyben tartják...
Ilyen és ehhez hasonló történetekkel traktálta tele hösünk fejét, aki nem csak hogy nagyon jól szórakozott, de elképzelve a dolgokat, arra is rájött, hogy látni akarja azokat a helyeket. Hisz nagy a világ és még semmit sem látott belőle. Ott van: Minath Tirith, a Megye, Brí, a Nyugati földek és még sok más. Tündék, Törpök, Gondor harcosai... És Théoden Lovasai, hisz még igazi Rohír harcost sem látott!
Másnap az öreg vándor elámult a fiú kardja láttán és azt mondta, erre még a törpök is büszkék lennének. Ő erre nagyon boldog lett és még közelebb került hozzá Nahaer.
Elérkezett tizenhetedik születésnapja, akkora már Ő volt Nahaer Mos'terno. Így hívták a faluban, hogy gúny volt-e vagy dicséret, azt Ő nem tudta, de nem is érdekelte. Mert Ő és a kardja eggyek, minek viselnének hát külön nevet?
Hosszas győzködés után rávette nevelőszüleit, hogy engedjék el, had menjen amerre csak akar, hisz oly nagy a világ, Őt pedig fűti a kalandvágy. Felszerelték rendesen, kapott egy íjjat, azt amelyikkel gyakorolt, tegezt és nyílvesszőket, lovat adtak alá és könnyes búcsút intettek neki. S hogy hová tart? Oda, ahova a lova viszi. Meddig megy? Talán addig amíg él...
Vissza az elejére Go down
Szürke Gandalf
A Fehér Tanács tagja
avatar

Hozzászólások száma : 151
Tartózkodási hely : Középfölde
Mottó : Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar.

TémanyitásTárgy: Re: Nahaer Mos'terno   Pént. Márc. 14 2014, 00:09

Üdv Nahaer! Very Happy

Első ízben elnézésedet szeretném kérni, amiért csak most jutottam el odáig, hogy elfogadjalak, sajnos az iskola, a tanulás, a hagyományőrzés nagyon lefoglal, így egyszerűen képtelen vagyok megfelelő teljesítményt produkálni mostanság. Sajnálom. :/

Ami viszont az előtörténetedet illeti, nekem tetszett. Smile Megfelelő képet kapunk a karakterről, a történet teljesen valószerű, nem ütközik Tolkien világával, tökéletes részese a nagy történetek, amit mi igyekszünk több-kevesebb sikerrel tovább bővíteni. Smile Azért kíváncsi vagyok ki volt az az öreg vándor. Wink Összességében kijelenthetem, hogy jó munkát alkottál, így semmi akadálya  ezen szándékomnak:

Elfogadva!
Foglalj avatart, és irány a Játéktér!
Very Happy

__________________________

Vissza az elejére Go down
http://kozepfolde.hungarianforum.com
 
Nahaer Mos'terno
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Középfölde :: Archívum :: Minas Tirith Irattára :: Karakterek :: Kész karakterek :: Emberek-
Ugrás: