HomeGy.I.K.KeresésTaglistaRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Fontos!

Az oldal történései a Harmadkor 2990-es évtizedében játszódnak.

A fórum átalakítás alatt áll!

Ajánlott felbontás: 1920x1080

Kattints minden nap!
FRPG Top Sites - Magyarország
Társalgó
Alapítás

2013.03.03 .
Latest topics
» Dragelor FRPG
Szer. Ápr. 06 2016, 17:40 by Gödrös Toma

» Aendir
Hétf. Jan. 25 2016, 22:06 by Aendir

» Skulduggery
Csüt. Dec. 17 2015, 00:32 by Vendég

» Faineth és Aya
Hétf. Ápr. 13 2015, 21:15 by Aya

» Hakon, Agnosh és Tavia
Szomb. Ápr. 11 2015, 12:03 by Hakon

» Elrond és Thranduil
Hétf. Ápr. 06 2015, 21:06 by Elrond

» Drem és Leon
Csüt. Ápr. 02 2015, 11:09 by Drem a Farkas

» Tavia
Pént. Márc. 13 2015, 19:44 by Szürke Gandalf

» Hakon
Pént. Márc. 13 2015, 18:30 by Szürke Gandalf

Hirdetések

Share | 
 

 Aranuir és Leon Hargaratist

Go down 
SzerzőÜzenet
Szürke Gandalf
A Fehér Tanács tagja
avatar

Hozzászólások száma : 151
Tartózkodási hely : Középfölde
Mottó : Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar.

TémanyitásTárgy: Aranuir és Leon Hargaratist   Szomb. Márc. 09 2013, 12:22

Szmaug, a sárkány legyőzetése után, Vaslábú Dáin újra építette a törpök hagyatékát, így most Erebor mélyén újra csákány ütések, és hangos éneklés hallatszik. A törpök szokásukhoz híven, bányáik közelébe, közvetlen a hegy belsejébe építették meg tárnáikat, csarnokaikat és épületeiket.


A hozzászólást Szürke Gandalf összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Aug. 16 2018, 22:06-kor.
Vissza az elejére Go down
http://kozepfolde.hungarianforum.com
Aranuir
Ember
avatar

Hozzászólások száma : 26
Tartózkodási hely : Gondor, Dol Amroth
Mottó : "A nemesség nem születés joga, a tettekben ismerni fel."

TémanyitásTárgy: Re: Aranuir és Leon Hargaratist   Pént. Feb. 20 2015, 16:11

Leon Hargaratist részéreAranuir kapitány és kísérete hosszú utat tett meg, mire elértek Erebor királyságának kapui elé, átkelve a bakacsinerdei tündék uralmának központján, valamint Suhatag városán, ahol hozzájuk hasonló emberekkel kerültek szembe. Dol Amroth ifjú vitéze azon töprengett, azok az emberek kik lehettek, vajon hajdanán melyik néphez tartoztak, mielőtt Númenor leszármazottjai szétszéledtek volna Középföldén? Úgy hitte, kedvesebb fogadtatás várja majd őket, ezzel ellentétben bizonyos árusok, vagy egyszerű népek furcsa, mondhatni gyanakvó szemekkel vizsgálták a kompániát. A gondori kereskedők, akiket ők is kísértek, igencsak elfáradtak az út végére, mégis élettel teltek meg, amikor megpillantották az óriási kaput, a Hegymély Királyságának bejáratát. Aranuir maga is le volt nyűgözve, hisz talán a törpök voltak azok, kikről a legkevesebbet tudott, legalábbis utoljára Elanor úr és Raven társaságában ismert meg egy alacsony fickót, mikor Dol Guldur erődjénél jártak. Kissé borzongva, mégis dicsőn emlékezett vissza az ott lezajlott eseményekre, mindenesetre büszkeségén és becsületén nem esett csorba, így a rossz gondolatokat hamar el tudta űzni magától. A karaván találhatott volna magának egy zsoldos kompániát, mégis a hattyúlovagok lettek oltalmazóik, ugyanis a csoport legfőbb embere nemesi származásúnak bizonyult, ezért szép kis summát ígért Imarhil hercegnek a lovagok szolgálataiért cserébe. Ráadásul, valamiféle személyes barátság is összekötötte őket, amiből kifolyólag tapasztalatlan harcosokat nem is adhatott ki a kezei közül Belfalas fehér városának kormányzója. Némi probléma adódott a bejutást követően, ugyanis az óriási termekben ember fia alig volt képes eligazodni. A Hattyúkapitány abban hitt, miszerint a kereskedők már jártak errefelé, csakhogy egyikük volt csupán tisztában a helyes úttal, ő pedig a suhatagi bortól lerészegedve horkolt az egyik kocsi hátulján, felébredni azonban egyáltalán nem szándékozott. Aranuir leszállt a lováról, gyalogos túrára indult, hátha valakinek igénybe tudja majd venni segítő szavait. Egy hosszú, barna szakállas törpöt szemelt ki magának, odalépett hozzá, s ekképpen szólította meg:
- Üdvözöllek, barátom! Aranuir vagyok, Húrin fia. Ne haragudj, amiért megzavarlak tevékenységedben, ám a karavánunk egy kissé eltévedt. Meg tudnád nekünk mutatni, hogy merre találjuk a piacteret?
Vissza az elejére Go down
Leon Hargaratist
Törp
avatar

Hozzászólások száma : 14
Mottó : "Harcolok. A vérem, fejszém adom, ha sokat fizetnek érte! Vagy, ha sokat ittam..."

TémanyitásTárgy: Re: Aranuir és Leon Hargaratist   Pént. Feb. 20 2015, 18:16

Aranuir részére

Csendesen és jelenleg magányosan iszogat éppen. Most van pénze rá, hogy addig igya ezt az olcsó lőrét, amit sörnek neveztek a kocsmában, amíg még megvan a látása. Múltkori kalandjából egy egész hordóra futja ebből és Leon eltökélt szándéka, hogy két nap alatt meg is issza a kifizetett hordót. A kocsmáros amúgy is nagy barátja, hiszen vele tölti a legtöbb időt. Mindegy is. Ebben a nagy álldogálásban zavarja meg egy ember őt. A törp odafordítja homályos tekintetét, majd egy sárga, foghíjas vigyort ereszt meg a férfi felé.
-Hát üdvözöllek én is barátom!
Hát igen, Leonnak mindenki a barátja mostanában, hiszen az emberek így köszöntik őt. Furcsa szokás ez, hiszen, mint kiderül a férfi ténylegesen nem is barátja. Leon gondolt arra, hogy lehet, valamikor részegen ismerkedtek össze, azért nem emlékszik, de a bemutatkozás biztosítja róla, hogy tényleg nem ismeri.
-Az oszt igen! Eltévedtél koma?
Vigyorog rá még jobban. Az alkoholszag csak úgy árad nagy szakállából.
-Persze, persze, legalább mozgok egy kicsit, meg társaságnak sem tűnsz utolsónak!
Akaszkodik rá a férfire azonnal, nehogy annak legyen ideje eliszkolni.
-És mond csak Aranuir! Ejj, de kacifántos egy neved van! Van nálad valami innivaló, amit megiszunk, miközben eljutunk a piacig? És mi ez öltözet, milyen kereskedő vagy te? He?
Leon viselkedése lehet, hogy arra utal, hogy részeg, de cseppet sem az. Még nem. Teljesen folyékonyan beszél, csupán egy kicsit közvetlen. Kurta lábain el is kezd a jó irányba baktatni. Reméli, hogy újonnan megismert barátja követi, mert ha nem, akkor a törpnek még esélye sem lesz ingyen piát leakasztani róla. Márpedig nem akarja egész nap a botor módon megvásárolt olcsó sört inni. Kell neki valami más is. Valami különlegesség, ami talán lesz ezeknél a kereskedőknél.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Aranuir és Leon Hargaratist   

Vissza az elejére Go down
 
Aranuir és Leon Hargaratist
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Középfölde :: Archívum :: Minas Tirith Irattára :: Kalandok :: Rhovanion-
Ugrás: