HomeGy.I.K.KeresésTaglistaRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Fontos!

Az oldal történései a Harmadkor 2990-es évtizedében játszódnak.

A fórum átalakítás alatt áll!

Ajánlott felbontás: 1920x1080

Kattints minden nap!
FRPG Top Sites - Magyarország
Társalgó
Alapítás

2013.03.03 .
Latest topics
» Dragelor FRPG
Szer. Ápr. 06 2016, 17:40 by Gödrös Toma

» Aendir
Hétf. Jan. 25 2016, 22:06 by Aendir

» Skulduggery
Csüt. Dec. 17 2015, 00:32 by Vendég

» Faineth és Aya
Hétf. Ápr. 13 2015, 21:15 by Aya

» Hakon, Agnosh és Tavia
Szomb. Ápr. 11 2015, 12:03 by Hakon

» Elrond és Thranduil
Hétf. Ápr. 06 2015, 21:06 by Elrond

» Drem és Leon
Csüt. Ápr. 02 2015, 11:09 by Drem a Farkas

» Tavia
Pént. Márc. 13 2015, 19:44 by Szürke Gandalf

» Hakon
Pént. Márc. 13 2015, 18:30 by Szürke Gandalf

Hirdetések

Share | 
 

 Empress Emphusa

Go down 
SzerzőÜzenet
Empress Emphusa
Tünde
avatar

Hozzászólások száma : 7
Mottó : A sötét azért van ,hogy rendet tegyen a fényben és elpusztítsa azt

TémanyitásTárgy: Empress Emphusa   Hétf. Jún. 17 2013, 20:48

Név: Emphusa Császárnő
Nem: nő
Kor: 1000
Faj: tünde
Hűség: Szauron


Külső jellemzés:
Világos szőke haja már- már őszbe csap át, amit hátra fésülve hord. Tekintete félelmetes és fegyelmet sugárzó. Egykoron világszép arcát ma már a gyűlölet és a hatalom eltorzította. Fekete koronáját sohasem veti le,ez alól az alvás sem kivétel. Körmeit ellenségei vérével színezi be. Hegyes, hosszú, mint a kés. Testalkata átlagos. Öltözete (lásd a képen). Lábán sarut hord. Épp olyat, mint amit a fáraónők és fáraók viseltek.


Belső jellemzés:
Kegyetlen, aljas és könyörtelen. Messze híres különös kegyetlenségéről, mely szerint még egy ellenségének sem kegyelmezett, s azokat brutális kínok közt ölette meg. Mindenek  felett bölcs és rendkívül könnyedén átlátja a veszélyt ez tünde mivoltából is fakad. Egyetlen gyengéje ,hogy nem képes veszíteni . A legapróbb játékoktól a legvéresebb csatáig mindenre igaz e tulajdonsága. Valamint képtelen az ösztönzésre,szeretetre, és a lelekesítésre. E feladatokat mindig szolgálói látják el , akiket gyakran cserélget.
 
Előtörténet 


Mesze földön, középföldén túl 1900 -ban látta meg a napvilágot  tündeként  Bethidam Duhr-ban ,Iauroreion fővárosában.Teljes neve Emphusa Vardagwath . Apja  Rowan Vardagwath, Iauroreion  és Orosoion  császára volt.Születése már egy emberéletet követelt ,ugyanis anyja belehalt a szülésbe. A kislány olyan „kölünleges” fogyatékosságal született hogy fülei és orra nem volt hegyes ,amit egy tündétől megszokhattunk. Ezt sorsszerű jelnek tekintették. Egy fiu testvére volt csupán Sarin , akit az első perctől kezdve gyűlölt.
A birodalomban béke ,szeretet és bőség uralkodott. Lakói főleg tündék és emberek voltak .A két országot vastag fallal vették körül amit Fehér Fal-nak neveztek el.S az országokat egyesítve létrehozták Irosoion Császárságot. Minden rendben zajlott.
A kisgyermek éveit a palotában töltötte vívással és tanulással. Már kisgyermek korában megmutatkozott benne a gonosz. Gyakran megcsonkította  a rabokat celláikban ,amit a király próbált eltusolni. Szolgálóit kutyának,féregnek nézte és volt amelyiket a végkimerülésig ugráltatta.
A tündék okos lények ezért felfigyeltek a lányra. Érezték hogy valami nincs rendben vele.Előszőr a város bölcse Enator Faun kérdezte meg a királyt nem tapasztalt-e különös dolgokat a kislány körűl.Ő persze mindent tagadott. A trónt egyébként Sarin kapja meg Rowan halála után.Ezt Emphusa is pontosan tudta ,aki „mindennek felett hatalomra vágyott”.Testvérét mindig is utálta ám sohasem mutatta ki neki. Hűvösen bánt inkább vele mintsem gonoszul. S egy gonosz terv kezdett a fejében szöget ütni. Mikor apja meghal ,legyilkolja testvérét és ő foglalja majd el a trónt. A lány tehát várt. De sajnos Rowan nem készült meghalni még 100 év elteltével sem. A sors közbeszólt. Mivel a Birodalom kereszte Szauron akaratát.Támadást indított ellenük.A tündék jól állták a küzdelmet s a harc hónapokig tartott.A virágzó birodalom minden erejét a háborúra összpontosította s kezdtek kifogyni a készletek.A Csázsárnak ember és élelemhiánnyal kelett szembenéznie. Fiát küldte hát követekként a szomszédos országokba segítségért .Ám ez sok időbe telik mivel Szauron terveit senki nem akarta keresztűlhúzni. A Fehér Falat áttörték s az ork seregek elkezdtek benyomulni a birodalomba. Szauron és a király is tudta csak akkor szerezheti meg a birodalmat ha elfoglalja a fővárost Bethidam Duhr-t.
A király ezért összes csapatát a városhoz rendelte. S megkezdőtőtt a csata. A tündék erejének és harcias ügyessségének hála a várat és a város sehogy sem tudták bevenni . Sauron seregei.Időközben megérkezett a hír ,hogy Sarin már érezik a szövetségesekkel.Emphusa jól tudta ,most jött el az idő.Bár győzelemre álltak tudta ,hogyha Sarin hazajön apja majd biztos megkoronáztatja hősies tettéért és neki esélye sem lesz a trónra.Gyorsan és sötéten cselekedett.A titkos úton leosont az ellenség táborába s elfogatta magát az orkokkal.Szauron azthitte a lány jó alkú lesz majd a város elfoglalására ám mégtöbbet kapott mint szeretett volna.A lány üzletet ajánlott. A trónért cserébe az apja életét ami egyben a háború végét is jelenteti.Szauron tudta ,hogy Emphusa nem hazudik.Szemében meglátta a gonoszt s hű szövetségesére talált…Talán még őt is megdöbbentette a lány árulása és a benne lakózó sötétség.Az alkut megkötötték ,s Szauron néhány orkal felment a lány mutatta titkos ösvényen.Fennt könyedén leszerelték az őrséget.Apja hálószobájába mentek.
-Apám, édes apám ébredj fel.Nem szabad lemaradnod egy ilyen neves alkalomról.
-És mi az a neves alkalom lányom?-A király nem hitt a szemének mikor ágya előtt maga a Sötét nagyúr állt.Kardjáért nyult volna de Emphusa levágta kezét.
-Nem nem apa…Itt az idő végre ,hogy én vegyem át a hatalmat.S téged bolond vénembert örökre töröljelek az élők sorából…
-A király nem szolt semmit.Állítólag mielőtt lefejezte volna Szauron  szemeiből  a  fájdalom sugárzott.De nem életének elvesztése aggasztotta hanem lányának hűlensége.Rowan császár meghalt…A várost percek alatt elfoglalta az ellenség.A káoszban senki nem vette észre ki az ellenség és ki a barát…a megzavart tündék ,akikre hátulról támadtak rá ,azt sem tudták hirtelen mi történt velük. Bethidam Duhr és vele együtt a birodalom elesett…Ám történt valami amire nem számítottak.Sarin visszatért s magával hozott egy egész sereget.Újabb csata kezdődőtt…Sarin meghalva testvére árulását rögvest a várba ment ahol már vártak rá.
-Üdvözöllek bátyám.Minek köszönhetem kellemetlen látogatásodat egy ilyen késő éjszakán?
-Megölted az apánkat…elpusztítottad a birodalmat…miért?
-Ugyan…ezt te pontosan tudod.
-És most mit akarsz?Te kígyó.Megölsz?
-Talált…SÜLLYED

- Kard kard ellen,testvér testvér ellen küzdütt.Szomorú csata az amikor két  azonos vér küzd meg egymással…Még az idő is rosszra fordult…nagy vihar kerekedett.Úgy  tünt Emphusa áll nyerésre de Sarin egy hirtelen mozdulattal kilökte húgát a vár ablakából. Mondanom sem kell mennyi maradhatott belőle.A csata tovább folyt…Egyik fél sem állt nyerésre.Szauron éppen a vár alatt küzdött amikor nagy puffanással valami földet ért a közelébe.Megfordult és látja ,hogy Emphusa az.A lányt a zuhanás annyira tönkretette hogy szint felismerhetetlen volt a tetem.Szauron ekkor merész lépésre szánta el magát amivel tudta ,hogy megfordíthatja a háború menetét.Elkezdett egy régi igét mormolni…a varázsige lényegében feltámszotta a halottat és a sötét mágusokközé emelte.Emphusa feléledt…Mivel vihar volt aznap…így ez lett a képessége. Bármikor képes volt vihart támasztani és kezeiből égető villámok cikáztak elő…A háború eztán már gyorsan zajlott…A feldühödött Emphusa százasával ölte az ellenséget.S testvérét Sarint különös kegyetlenséggel ölte meg…oly nagy és gaz tett volt ez ,hogy a krónikákban csak fekete halálként emlegették s részletesen nem is tértek ki rá.A birodalom végképp Szauron kezében volt.Emphusa örök hűséget fogadott mesterének ,aki csrébe megbízta  a Tartomány irányítássával melynek új neve Monur Trhogat lett.Emphusa császárnő lett.A tartományt  véreskezűen irányította.A fővárosból kiűzte a tündéket,embereket törpöket.Felálított egy állandó hadsereget ami a tartományt védte.Valamint örökös feladata volt Szauron sereginek növelése, katonával való ellátása.Szauron bukása gyászt és szomorúságot hozott szívébe.Mivel nem középfölde része volt a tartomány ezért nem támadták meg.Csupán anyit kelett tenie ,hogy átnevezi a területet és az orkokat elbujtatja a közeli erdőségekben.Sok év telt el de nem öregedett egy napot sem ,mágussá válása óta s nem is hal meg.Örök életet kapott csak úgy mint a mágusok.Kegyetlensége a háború után is folytatódott…bár emberekkel és töündékkel vette körbe magát a látszat kedvéért…kínoztatta őket,s örömét lelte szigorú adók kibocsájtásában.Elfoglalt még néhány környező országot s lakóit rabszolgamunkára kényszertette.Mikor meghalotta hogy a gyűrű újra előkerülta keresésére küldött orkokat,lidérceket.Ám Az Angmari boszorkányúr beszámolójából megtudta a pontos helyét nem lehet még meghatározni lehet ez egy pletyka csupán.Ám ő érezte ,hogy a gyűrű vissztért s  célúl kitűzte ,hogy megszerezi a gyűrűt és visszahozza gazdáját…


A hozzászólást Empress Emphusa összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Jún. 20 2013, 20:51-kor.
Vissza az elejére Go down
Szürke Gandalf
A Fehér Tanács tagja
avatar

Hozzászólások száma : 151
Tartózkodási hely : Középfölde
Mottó : Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar.

TémanyitásTárgy: Re: Empress Emphusa   Csüt. Jún. 20 2013, 13:03

Emphusa Császárnő!


Meg kell mondanom, jól munkát végeztél karaktered kidolgozásával. Egyszerűen annyira jól játszod a Gonoszt, hogy én is elképedek. Birodalmad létrehozásában nem látok semmiféle hibát. Egyetlenegy problémám van: Frodó még csak nem is tud az Egy Gyűrűről, hiszen Bilbó születésnapja előtt járunk egy évvel. Kérlek ezt az aprócska hibát írd át a végén. Másba nem tudok belekötni, tehát:

Elfogadva!
Foglalj avatart, és irány a Játéktér!
 
Smile

__________________________

Vissza az elejére Go down
http://kozepfolde.hungarianforum.com
Empress Emphusa
Tünde
avatar

Hozzászólások száma : 7
Mottó : A sötét azért van ,hogy rendet tegyen a fényben és elpusztítsa azt

TémanyitásTárgy: Re: Empress Emphusa   Csüt. Jún. 20 2013, 21:11

Köszönöm köszönöm Smile))))))))
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Empress Emphusa   

Vissza az elejére Go down
 
Empress Emphusa
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Középfölde :: Archívum :: Minas Tirith Irattára :: Karakterek :: Kész karakterek :: Tündék-
Ugrás: