HomeGy.I.K.KeresésTaglistaRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Fontos!

Az oldal történései a Harmadkor 2990-es évtizedében játszódnak.

A fórum átalakítás alatt áll!

Ajánlott felbontás: 1920x1080

Kattints minden nap!
FRPG Top Sites - Magyarország
Társalgó
Alapítás

2013.03.03 .
Latest topics
» Dragelor FRPG
Szer. Ápr. 06 2016, 17:40 by Gödrös Toma

» Aendir
Hétf. Jan. 25 2016, 22:06 by Aendir

» Skulduggery
Csüt. Dec. 17 2015, 00:32 by Vendég

» Faineth és Aya
Hétf. Ápr. 13 2015, 21:15 by Aya

» Hakon, Agnosh és Tavia
Szomb. Ápr. 11 2015, 12:03 by Hakon

» Elrond és Thranduil
Hétf. Ápr. 06 2015, 21:06 by Elrond

» Drem és Leon
Csüt. Ápr. 02 2015, 11:09 by Drem a Farkas

» Tavia
Pént. Márc. 13 2015, 19:44 by Szürke Gandalf

» Hakon
Pént. Márc. 13 2015, 18:30 by Szürke Gandalf

Hirdetések

Share | 
 

 Murim, Durim fia

Go down 
SzerzőÜzenet
Murim
Törp
avatar

Hozzászólások száma : 2

TémanyitásTárgy: Murim, Durim fia   Vas. Szept. 22 2013, 19:32

Név: Murim, Durim fia
Becenév: Murim, Mur, Rim
Nem: Férfi
Kor: 45 (2954-ben született a Vasdombok mélyén)
Faj: Törp
Hűség: Vasdombok, Erebor, bár leginkább a törp királyságokhoz hű
Play by: Dwarf Slayer (Warhammer)

Külső jellemzés: A törpökre jellemző zömök testalkattal rendelkezik. Szakálla épp csak nem ér le a földre, olyan nagy, melyet kisebb tincsekbe, keresztfonással összefogva visel, és az összes befont tincset egybefogja. Haja igen rendkívüli módon, úgy nevezett mohikán stílusban viseltes, és „szőrzetének” színe rozsdabarna. Bal szemét egy szemkötő fedi, ugyanis a szemét elvesztette egy goblinnal vívott harcban. A goblin rosszabbul járt. Izomzata jól látszik, alsó testét egy kényelmes, könnyed mozgást biztosító nadrág fedi, melyre egy ágyékkötő szerű szövet van erősítve. Lábán könnyű csizma, mely védelmet is nyújt. Felső testét nem takargatja igazán, összes védelme egy vállpáncél, mely felső módjára felvéve a mellkasa közepéig ér le. Alkarján egy-egy karperecet visel, mely drága kövekkel van kirakva, és amilyen szép, olyan kemény, így szintén alkalmas védelemre.

Belső jellemzés: Törp létére kissé szótlan, de ha mégis sikerül felvennie a ritmust, akkor ember legyen a talpán, aki képes lelőni. Ettől eltérően a törpök jókedvéből sokkal többet kapott, mint kellett volna, és lehetetlen helyzetben is képes általa kreált viccekkel, szóviccekkel az ellensége elébe menni, hatalmas egojától pedig a legnagyobb olifant is térdre borul. Kemény, mint a kőszikla, nem adja könnyen a bőrét, és még ha reménytelen is a helyzet, akkor is kihozza belőle a lehető legtöbbet.

Előtörténet vagy szerepjáték példa:
A törp királyság a Vasdombok gyomrában. Itt éltünk, itt dolgoztunk. Furcsa egy dolog, mert szinte egy az otthon és egy a munkahely. Sosem bántuk meg, és talán így volt a legjobb. Messze híres fegyver és ékszer kovácsok voltunk. Az általunk megmunkált fémek, erősek, szívósak, az ékszerek pedig csillogóak és fényesek voltak, míg világ a világ. A mai nap is csak úgy indult, mint a többi. Felkeltünk, törpök módjára megreggeliztünk – ez általában nagy kosszal járt – majd egy gyors rendrakást követően megindultunk, hogy újabb adag kincseket bányásszunk ki, szinte éjt nappallá téve, amit később eladunk, és felvirágoztatjuk a királyságot. A hegyek gyomrában, a tárnák mélye szinte kész labirintus, és egy tünde, de még egy ember is könnyű szerrel eltéved benne. Ha ide valaki egyszer belépett, nem jut ki, ha nincs egy remek vezetője, aki megmutatja neki a kiutat. Csákány a vállon, kötelek a kézben, indulhatunk.
- Murim, Durim, Farin, Gamir, Hruin, Truin, Amarin. Mind megvagytok, indulás! – minden csapatot egy bizonyos törp vezetett, de ez csak a tárnák eléréséig volt így, onnantól mindenki magára volt utalva. Lényegében. Amikor neki álltunk, és felzendültek az első csákányütések, mindenkinek megjött a kedve, és hamarosan a tárnák a csákányok és ások zajától volt hangos. Nem zavart a falakról visszaverődő hang, valahogy megtanultunk ezzel együtt élni, és bár az öregebbek fülét megviselte az erős visszhang, még bőven volt időm addig, míg eljön az az idő. Egy rövid idő kellett mire a ritmus beállt, és onnantól tökéletes egyensúlyban volt minden.
- Gyerünk, fiúk! Hamarosan ebédidő, húzd meg, had törjön az a kő! – kurjantottam el magam, itt volt a hajrá, még mielőtt ebédelni térnénk.
Üss még, vágj rá,
zengjen a dal, forró ebéd vár ránk.
Ne kíméld a sziklát,
Fogd a csákányt, üss még egyet rá,
kaparjon a lapát, hulljon a kő,
vidd tovább a csillét, ereszd ki a gőzt.
Zengjen hangunk át a tárnán, hallja a világon minden nép,
mily’ vidáman dolgozik a mélyi nép, a törpék!
A dalunk végigzengett a Vasdombok mélységén, és ahogy a tárnák falai visszhangot vertek, még nagyobb hangerővel szólt a dal. Ahogy eljött az ebédidő, még ezt a dalocskát énekelve vonultunk a kantinba, ahol a lehető legfinomabb falatok vártak minket. Sózott disznó, csirke, burgonya, zöldségek tömkelege, és természetesen a jó bor, és a még jobb ser sem maradhatott le az „étlapról”. A drágakövekből származó rengeteg fizetségből bőven telt a legjobb ételekre és italokra. Amire viszont senki nem számított. A Vasdombok mélyén, még olyan helyeken, ahová, mi törpök nem értünk még el, más valaki is lakozott. Egy nagyobb csapat, kik régebb óta ott nyugodtak, ám a dalunk most felverte őket.
- Fegyverbe! Jönnek a koboldok! – rohant be fejvesztve Hruin. Egy pillanatnyi feszült csönd következett, majd csapot-papot ott hagyva rohantunk a fegyvertárba. Mindenki megtalálta a sajátját, én egy kétélű csatabárdot, melyet még fiatalabb koromban kovácsoltam. Az volt az első komolyabb munkám, és azóta is tökéletesen megállja a helyét, pedig nem mai darab. A dél-délkelet felől közelítettek. Ebben a csatában sérültem meg, melynek nyomát ma is viselem. Egy kobolddal vívott harcban túl nagy lendületet vettem egy csapáshoz, az aljas viszont sokkal mozgékonyabb volt, és kitért a csapás elől. A lendület tovább vitt, és ekkor éreztem az éles fájdalmat. Egy tőrt szúrt be futólag a bal szemem helyére. A csata hevében így is fel van paprikázva az ember, de amit akkor tettem, az mondjuk, hogy igazi törphöz méltó tett volt. Megragadtam a tőrt, és egy erőteljes csatakiáltás közepette kirántottam, majd a meglepett kobold koponyájába vágtam bele azt. Úgy dőlt el, mint egy nagy darab szikla. Amikor a csata véget ért, a koboldok jobbnak látták visszavonulót fújni, de tudtuk, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, hogy megmutatták magukat. Az ispotályban ellátták a sebem, és egy „csinos” szemkötőt kaptam, ami eltakarta a csúnyán maradt sebhelyet.
Vissza az elejére Go down
Szürke Gandalf
A Fehér Tanács tagja
avatar

Hozzászólások száma : 151
Tartózkodási hely : Középfölde
Mottó : Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar.

TémanyitásTárgy: Re: Murim, Durim fia   Vas. Szept. 22 2013, 23:57

Durim fia, Murim!

Előtörténeted nagyon-nagyon tetszett. Smile Fogalmazási készséged jó, szókincsed gazdag, s a történeted is ötletes, nem pedig holmi sablonos másolat. Örömmel mondatom ki, hogy:

Elfogadva!
Foglalj avatart, és irány a Játéktér! 
Very Happy

__________________________

Vissza az elejére Go down
http://kozepfolde.hungarianforum.com
 
Murim, Durim fia
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Középfölde :: Archívum :: Minas Tirith Irattára :: Karakterek :: Kész karakterek :: Törpök-
Ugrás: