HomeGy.I.K.KeresésTaglistaRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Fontos!

Az oldal történései a Harmadkor 2990-es évtizedében játszódnak.

A fórum átalakítás alatt áll!

Ajánlott felbontás: 1920x1080

Kattints minden nap!
FRPG Top Sites - Magyarország
Társalgó
Alapítás

2013.03.03 .
Latest topics
» Dragelor FRPG
Szer. Ápr. 06 2016, 17:40 by Gödrös Toma

» Aendir
Hétf. Jan. 25 2016, 22:06 by Aendir

» Skulduggery
Csüt. Dec. 17 2015, 00:32 by Vendég

» Faineth és Aya
Hétf. Ápr. 13 2015, 21:15 by Aya

» Hakon, Agnosh és Tavia
Szomb. Ápr. 11 2015, 12:03 by Hakon

» Elrond és Thranduil
Hétf. Ápr. 06 2015, 21:06 by Elrond

» Drem és Leon
Csüt. Ápr. 02 2015, 11:09 by Drem a Farkas

» Tavia
Pént. Márc. 13 2015, 19:44 by Szürke Gandalf

» Hakon
Pént. Márc. 13 2015, 18:30 by Szürke Gandalf

Hirdetések

Share | 
 

 Aya

Go down 
SzerzőÜzenet
Aya
Tünde
avatar

Hozzászólások száma : 8

TémanyitásTárgy: Aya   Kedd Dec. 30 2014, 00:50

Minta:

-http://4.bp.blogspot.com/-hLKWFrDmGZ4/UmGLMKwRgLI/AAAAAAAAmW0/Ys3_0BGv0eQ/s400/wijf.jpg -

Név: Aya, Diaya lánya
Becenév: Vadász
Nem: nő
Kor: több mint 6000
Faj: Tünde
Hűség: Tündék, Galadriel, Elrond, Gandalf, Fehér Tanács, Törp Uralkodók, Ember Uralkodók.
Play by: Natalie Portman

Külső jellemzés:  Eléggé magas és vékony termete ellenére tekintélyparancsoló a megjelenése. Nagyon vonzó Tünde. Erös és bisztos hangja van de kedves és gyengéd is tud lenni. Testileg kicsit erösebb és ellen állóbb a átlag Tünde ferfinal. Szép hosszú vörös halya van, és az arca egy kicsit szigorú de nagyon vonzó is egyben. Nagyon szép ruhákba van de szinte mindig olyanok amik nem nagyon akadhatnak be harc közbe. Van egy pár kissebb vágás és szúrás nyom a testén de ettöl még vonzóbb. Nem beszél sokat, aszt mongya amikt szükséges nek tart ás akkor amikor szükséges.

Belső jellemzés: Nagyon sok rosszat tapasztalt és látott, ettöl kicsit hidegnek láccik. De legbelül barátságos és szivesen segit másokon. A butaságra és aroganciára nincsen türelme viszont. Nagyon rossz situációban is képes egyenesen gondolkozni, és nagyon sok kell hozzá hogy meg ikyeggyen, és nem szereti ismételni magát. Kedves és gyengéd is tud lenni, de ez nem tul gyakori. Nem nagyon szereti a harcot, de ha harcot nem lehet elkerülni, akkor az ölés könnyen megy neki. Nagyon intelligens és taktikus, nagyon jol tud tárgyalni, akár csata vagy háború ki védéséröl akár árú keseskedésröl van szó. Csak a leg szorultabb situáciokban használ mágiát és akkor is szinte mindig nagyon keveset. Eléggé szeret enni, inni, és pipázni, nöi Tündék közül talán csak ö csinálja ugy mint a Törpok az evést és ivást. Soha sem endedi meg magának aszt a nagyon veszélyes lukszust hogy túl sok sört igyon. Nagyon nagyon tapasztalt harcos aki majd-nem olyan jo a harcban mind Elrond, de a mágiáját (ritkán!), és a környezetét aktivan használja Aya és ezért eggyen rangú harcosok.

Fegyverek, eszközök és tehetségek:
-Kard: 6000 éves kard amit Galadriel adott neki.Aya nak van egy 6000 éves kard ja ami 2 szer el tört de urja meg javitották, Galadriel tol kapta. Szellem a neve.
-Kisérleti Gyürü (nem Erő Gyürü) arany gyürün van egy kis Mágia Kő (Nem tudom hogy irják magyarul de olyan kő ami az Istari nek is van), eszt Gil Galad tol kapta.
-Dupla Tör: dupla tör amit Elrond adott neki.
-Sisak és Páncél: Diszes harci Sisak és könnyü Mithrill test páncél, amit Törpök tol kapott.
-ijász felszerelés

Saját Terület: Elron Házhoz sasonló. A kicsi kincstárban jelentös vagyon van, és a Fegyver-tár ban több ezer fegyver, sisak, páncél és pajzs van amit vett vagy kapott ajándékba Tündéktol, Törpöktol, Emberektol... és szerzett a Numeriak tol. A terület serege (kicsi de erös) 5000-15000 közöt van valahol. (Tündék, Emberek és 250 Törp)


Előtörténet vagy szerepjáték példa:

ELSÖ KOR
Aya, vagy ahogy késöbb hivják, a Vadász  az elsö korba született. 532 ban. 8 évesen kezte a kiképzését,  Kicsit kevesebb mint 20 év nehéz kiképezés után 28 évesen csatlakozott a nagyon hosszu élete elsö háborujahoz , Wrath Háburuhoz, amiben 560-587 ig harcolt.  Ebben a háboruben harcolt elöször Orcokal, Vérfarkasokkal, Vámpirokkal, Wargokal és Warg Lovasokal, Repüléstelen Sárkányal, Nagy Pokókal, Nagy Denevérekal, és Démonokkal…  és látott/találkozott Balrogokal, és Repülö Sárkányal. A háború idején ismerte meg Elrondot és Gil Galadot és Galadrielot. Sokkolta hogy nagyon sokan meghaltak körülötte és hogy Közép Földön milyen Gonosz lények vannak és 587 ben a háboru után éreszte ugy hogy segithet Közép Földön hogy ha ö meg ismeri a Gonoszt és az terveit és meg állitja a Gonoszt. El kezde a Tünde, Törp, Ember, és Gonosz történelemt és nyelveket is tanulni.

MÁSODIK KOR
A még jobb tanuláshoz és meg ismeréshoz elkezdett utazni. Második Kor 1. évben segitett Gil Galad nek meg alapitani Lindon t és Grey Havens t. Több mint 10 éves ott élés után több év tizedett utazott és tanult. Ekkori idöban kezdett varázslatot ismerni és tanulni és közbe nagyon sokk törtélelemt is tanult. M.Kor 50 ban érkezett elöször Moriában. Ottan gyorsan néhány év alatt jo barátságba lett a Törpékkel. Moriában, tanulta meg igazán a Törp Történelemt és nyelvet.
Több száz évig lakott Moriá ban és több év tizedet Lindonban és közben többször úton volt, Sikerült meg állitani a Gonosz kissebb és nagyobb terveit.
A eggyik ilyen úton 498 ben Aya már érezte hogy ujra jö a Gonosz (500 ben Sauron urja elö jött Közép Föld ellen) és több évig még uton volt, és szervezett, és kapcsolatokat épitett és tartott fent. Ekkori időben kezdik Aya t Vadász nak nevezni.
750 ben ott volt Eregion meg alapitása kor és ettöl kezdve Eregionban él Lindon helyett. Eregion ban Galadriel t szolgálja és egy pár év mulva meg kapja a Kapitány rangot.
1000 ben egy küldetés során Mordor ban ment és meg tudta hogy elkezdek egy nagy erödöt épiteni, ez volt Barad-Dur. A következö több száz évben többször volt Mordor ba. Egy alkalommal beépült és 13 évig 'szolga' is volt a aki felügyelte a többi rab szolgát. Nagyon értékes információkat gyüjtött a 13 év alatt és elég sok rab szolgát sikerült el menekiteni Aya nak Mordorbol. A Eröd épitése a hirek szerint 1600 ban lett vége.
1350 Ben Eregionbol elment és Lórienba él onanntol az évtol. Megint Galagriel t szolgálja és tovább tanulja a mágiát és kicist utazik is.
1500 körül meg tudja hogy Celebrimbor (Eregion királya) valahogy kacsolatban van Sauronnal.
1693 ben A Tündék és Sauron Háború ja kezdödik. És Aya minden csatában ott van és sikerült Sauron több testőrét megölni Aya nak. 1697 ben Moria bezárta kapuit és Eregion között meg szünt a barátság. Az Háborúnak 1701 ban van vége. Eregion meg semmisült és Eriador nagyon nagy károkat kapott de Sauton t le gyözték a Tündék. Ez után vissza megy Lorienba ahol elöször érzi ugy hogy nem tud semmit csináéni hogy a Gonosz meg állon. Aya nem avatkozik Közép Föld nem Tünde témájú dolgaiba.
2100 elmegy Lórienból és alapitja meg saját kis Birogalmát, Girra'taas t ahol elöször 2220 ig uralkodik. 2220 tól egy Hely Tatró van a trónon. 2220 tól megint probálja a Gonoszt meg állitani de ebben az időben tapasztalja hogy egy uj falyta Gonosz van, Árnyék Lovasok.
Az Birodalmának egy pár év tized alatt több terület között gyorsan sikerül jó kapcsolatot épiteni több Ember, és Tünde területtel. 2230 tól urja Aya uralkodott de többször utazott és fojtatta a harci gyakorlást. A következö több száz évben hosszabb időket volt Rivendellban és Lórienban. Ekkor Hely Tartó uralkodott Aya nevében. Galadrielt szolgálta és kicsit késöbb Elrond Tertörségének vezetőlye lett.
2900 ig a Múmeror  jo kapcsolatban volt a Tündék kel ami lassan meg romlott, és 3110 ban meg szünt.
Sokáig Elrond Tersörségé nek a vezetőlye, de sökat van Lórien ben is meg Girra'táás ben és közben nagyon sokat gyakorol harcot, és többször van hosszabb kalandokon, a Gonosz ellen.
3322 tol a ujjan megalakult Gondorban látogatott és egy pár éven belül jó barátság alakult ki Aya Birodaloma és Gondor között. Gondorba, Lorienba, Rivendellba megy a következö 100 év ben ami közben a Birodalmá ban van nagyon sokat.
3425 tól érzi hogy megint lesz egy nagyobb Gonosz tervt is ekkor tól már úton van. 3428 ben kezdödik a Utolsó Sövetség Háburója ahol Aya minden nagy csatán (Barad-Dur ostroma, Dragorlad csata, ect) részt vesz 3441 ig amikor vége a hábórú nak. A Háboru után vissza megy a Birodalmába.

HARMADIK KOR
A Harmadik Kor kezdetét a Birodalmában tölti de egy pár évet van uton megint, most elöször van Isengard ban (meg látogatja még többször ami elött Saruman elfoglalja) és 109 ben Aya ott van Elrond és Celebrian házasságán. H.Kor 120 tol megint úton van és keresi hogy hogy állitja meg a Gonoszt. A következő 300 évben ujra vissza megy Girra'tas ba ahol H.Kor 419 ig vol. Ebben az időben 'csak' két évtizedett volt úton a Gonosz után, és többször volt Kapcsolatokat fent tartani.
420 ban ujra Gondorba ment és a területén volt több évig amig ujra épitették Minath Tiril t és több évet utána is.
valamikor 450 ban urja de ment Mordorba de végül a Rhur területére érkezett. Aya egy nagyok támadó sereg... (néhány 100) miatt fogságban került. a Easterling nép uralkodólya börtönbe zárta. Aya a korrábban tanult mágiályát (kicsi mértékban) hasznélta. Mivel hogy meg volt tiltva a mágia használat neki, csak kicit tudta az üralkodot irányitani. Több hónapos börtön után életben hagyta és adott Ayanak egy esélyt hogy öt szolgálya amig a uralkodó meg hal.  A 'fogságát' ugy töltötte el hogy tanulta a Eaterling történelemt, kultúrát, nyelveket. Elkeszte tanulni a kereskedést és eléggé jol meng egy évtized után. Chak 20 év mulva engeték hogy hadászatot tanujjon tölük, és Aya ujjabb irányitási mágiája miatt, egy pár év mulva a Király szolgálatában kerülhetett.
Csak egy pár évet Töltött a királyt szolgálva de nagyon értékes dolgokat tudot meg és tanult.
490 ben eggyik este a városi börtönból kiszabaditott 60 Tündét és 15 Törpöt, nagyon sok fegyvert el vittek a Fegyver Tárbol és több mint 150 lovat (amik közül sok fegyvereket és Aranyat is vitt.
Amikor Ki kerültek a ellenséges területröl, A 60 Tünde beállt Aya t szolgálni és 15 Törp is örök barátságba lett Aya van de csak 10 állt be Szolgálni Aya t.
495 töl Megint Aya van a Trónon, és segit 550 ban Gondornak (második alkalomal) vissza szerezni a területet.
A következö  több 100 évben sokat volt a Birodalomában és sokat gyarorolt (harcot), többszor ment kalandokra és közbe sokat kereste a gonoszt és segitett Közép Földön a Gonosz ellen.
1000 Ben Küldetése volt, El ment Dol Gundur és alig tudott a Sötétség elöl El menni. 1000 ba jöttek a Istari Közép Földre de Aya csak évekkel késöbb ismerte meg elöször 'Gandalf' és 'Saruman' egy látogatás alatt Lórien ben. Gandal és Aya egy néhány kaland ideje alatt nagyon jo barátok lettek.  Az Istari azért jött Közép Földre hogy segicsen, de Aya a Istari érkezése után nem állt meg hogy tobábra is segicsen.
1300 meg Alatul Angmár birodalma amit Aya felfedezett de egy pár éves felfedezö küldetés lett a küldetésböl és az után több évtizedre vissza vonult a veszélyes küldetések elöl. A Megyében elöször 1610 ben volt és hamar meg szerette, és többször volt okk a felderitésen és küldetéseken kivül is.
1975 ben A Fornost Csata kor is részt vett és sikerült Aya nak sújosan megsebesiteni a Nazgul Vezért aki a csata után elment Mordorba.
Ez után elmeg megint Moriába ahol évekig van de Moriá t megtámatta egy Dalrog, Aya mágiát használ és sikerül megsebesiteni és le lassitani a Balrogot, de Moria elveszik.
2003 ben meg Erebor ba elöször de nagyobb szünetekkel ez az idö 2060 ig. (közben utazik és sokat van Tünde területeken).
2063 ig többször segitet Gondor és Arnor nak az Mordor szervezte támatások ellen de utána több mint 350 évig csak a Tünde témájú dolgok ra koncentrált Aya, de többször volt hosszabb kalandja és küldetése. 2460 után ujbol Sauron többször támadta Gondort ahol Aya is Segit a védelemben.
2490 tol 2750 ig kevés küldetéen van de akok is évekig tartanak. Ereborba Szivesen tálott vendég, és összesen évtizedeket tölt ott. Dain és Erebor között elkezd (megint) kereskedni és évek mulva egész sikeres lesz a kerskedésban.
Nagyon sokat van a Birodalomában ahol sokat gyakorol és segit Közép Földön és sok idöt van más területen is.
A Törp és Orc Háboruban 2793-2799 ig mint egyetlen Tünde harcolt a Törpök oldalán és több nagy csatában részt vett és közbe volt egy másig küldetése is.
Aya 2900 ben ismerte meg a még nagyon fiatal Bilbo t egy kaland sokán. Ez után többször meglátogatta Aya a Megyét.
2935 körül Dale ben 'telepedik le' és beolvadva él, igy vigyázva a környékre. Segit Smaug támadása közben és utána titotban fogadja A Tünde harcosokat. Részt vesz az 5 Sereg csatában és utána 2949 ig marad Dale ben és utána Vissza Meg a Tünde területekre, Sok idöt van a saját területén egészen 2994 ig. Ekkor megint el kezd utazni, keresni az ujjabb lehetséges Gonoszt.
Vissza az elejére Go down
Szürke Gandalf
A Fehér Tanács tagja
avatar

Hozzászólások száma : 151
Tartózkodási hely : Középfölde
Mottó : Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar.

TémanyitásTárgy: Re: Aya   Vas. Márc. 01 2015, 15:20

Kedves Aya!

Megegyeztünk a feltételekben PM-ben, azon kívül nincsen hiba, így ennek a fejében elfogadom az előtörténetedet.

Elfogadva!
Foglalj avatart, és irány a Játéktér!
Smile

__________________________

Vissza az elejére Go down
http://kozepfolde.hungarianforum.com
 
Aya
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Középfölde :: Archívum :: Minas Tirith Irattára :: Karakterek :: Kész karakterek :: Tündék-
Ugrás: