HomeGy.I.K.KeresésTaglistaRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Fontos!

Az oldal történései a Harmadkor 2990-es évtizedében játszódnak.

A fórum átalakítás alatt áll!

Ajánlott felbontás: 1920x1080

Kattints minden nap!
FRPG Top Sites - Magyarország
Társalgó
Alapítás

2013.03.03 .
Latest topics
» Dragelor FRPG
Szer. Ápr. 06 2016, 17:40 by Gödrös Toma

» Aendir
Hétf. Jan. 25 2016, 22:06 by Aendir

» Skulduggery
Csüt. Dec. 17 2015, 00:32 by Vendég

» Faineth és Aya
Hétf. Ápr. 13 2015, 21:15 by Aya

» Hakon, Agnosh és Tavia
Szomb. Ápr. 11 2015, 12:03 by Hakon

» Elrond és Thranduil
Hétf. Ápr. 06 2015, 21:06 by Elrond

» Drem és Leon
Csüt. Ápr. 02 2015, 11:09 by Drem a Farkas

» Tavia
Pént. Márc. 13 2015, 19:44 by Szürke Gandalf

» Hakon
Pént. Márc. 13 2015, 18:30 by Szürke Gandalf

Hirdetések

Üdvözöllek Középföldén, Kósza!
Íme, kapujában állsz a világnak, mely ezer tündérmesét suttog feléd csillagos égboltja alatt. A zöldellő erdők és mélyen gyökerező ormok, a fehér tornyok és daltól zengő csarnokok messze nyúló országára nézel, melyet most régóta nyugvó Gonosz akar uralma alá hajtani. Gorgoroth fennsíkján újra fellobbant Amon Amarth lángja, s az elkövetkezendő háború sötétsége minden szívet választás elé állít. A választás pedig a Tiéd is, Vándor: hagyd hátra az Időtlen Űrt, s töltsd be végzeted Arda népei közt!

Megválaszolatlan üzenetek megtekintése
 

Középfölde

 
TémákHozzászólások
Legutolsó üzenet
Nincsenek új hozzászólások

Eriador

"Hajdan Eriador volt a neve a Ködhegység és a Kék-hegység közt elterülő összes földeknek; délről a Szürkevíz határolta meg a Glanduin, amely Tharbad fölött ömlik belé. Fénykorában Arnor magában foglalta egész Eriadort, kivéve a Lún folyón túl lévő területet meg a Szürkevíztől és a Zubogótól keletre eső részeket, ahol Völgyzugoly és Magyalföld terül el. A Lún folyón túli tartomány a tündéké volt, nyugalmas, zöld vidék, ahol emberek sohasem jártak; de törpök igenis éltek és még ma is élnek a Kékhegyek keleti oldalán, főképp a Lún-öböltől délre eső részeken, ahol még napjainkban is művelik bányáikat."

00
Nincsenek új hozzászólások

Rhovanion

"Mások meg keleten és délen jártak; ezek némelyike átkelt a Hegyeken s behatolt a Bakacsinerdőbe, némelyike a hágón át a Nőszirom-folyó forrásvidékére tartott, onnét leereszkedett Vadonföldre, s Nősziromföldén továbbmenve végül egészen Radagast régi otthonáig, Rhosgobelig jutott. Radagast nem volt ott; s ezek végül azon a magas hágón át tértek vissza, amely a Vörösfoki Kapu nevet viselte."

00
Nincsenek új hozzászólások

Rhun-vidék

"A múltban ugyanis a keletlakók főként a beltenger és a Hamuhegység közti síkság felől támadtak. I. Narmacil idejében újrakezdődtek a támadásaik, bár eleinte csak kis erőkkel; de a kormányzó megtudta, hogy az északlakók nem mindig hűek Gondorhoz: vannak köztük, akik a keletlakók mellé állnak, részint a zsákmány reményében, részint a főnökeik közti viszályok miatt. Ezért Minalcar 1248-ban nagy sereg élén hadba vonult; Rhovanion és a beltenger között megverte a keletlakók nagy hadát, és elpusztította a Tengertől keletre fekvő táboraikat és telepeiket."

00
Nincsenek új hozzászólások

Rohan

"Ezért Cirion, hálából a segítségért, az Anduintól a Vas folyóig Eorlnak és népének adta Calenardhont; ők pedig elhozatták északról asszonyaikat, gyermekeiket és jószágukat, és letelepedtek azon a földön. Új nevet is adtak neki: Lovasvégnek hívták, magukat pedig Eorlingoknak; de Gondorban Rohan volt a országuk neve, a népé meg rohírok (azaz »lovasurak«). Így lett Eorlból Lovasvég első királya, és székhelyéül egy zöld dombot választott a Fehérhegység alatt, amely országának déli védfalát alkotta."

00
Nincsenek új hozzászólások

Gondor

"...Gondor népének nagyobb része a Város hét körében élt, vagy a hegyes határvidék völgyeiben, Lossarnachban vagy még távolabb, délen, az öt gyors vizű folyó közén, Lebenninben. Ott, a hegyek és a tenger között, kemény nép élt. Őket is Gondor emberei közé sorolták, bár vérük kevert volt, s őseik azok az elfeledett emberek, akik a Sötét Esztendőkben, még a királyok előtt, a hegyek árnyékában éltek. Lebenninen túl meg, Belfalasban, Imrahil herceg élt hatalmas birtokán, Dol Amroth kastélyában..."

00
Nincsenek új hozzászólások

Mordor

"Riadtak voltak, némelyek pedig suttogva beszéltek az Ellenségről és Mordor földjéről. Ezt a nevet a hobbitok csak a sötét múlt legendáiból ismerték: árnyékként húzódott meg emlékeik hátterében, de azért baljós volt és nyugtalanító. A jelek arra vallottak, hogy a gonosz hatalom, melyet a Fehér Tanács kiűzött a Bakacsinerdőből, most ismét felbukkant, még hatalmasabban, Mordor erődjeiben. Állítólag a Sötét Tornyot is újjáépítették. A hatalom innen terjeszkedett mindenfelé: messzi keleten és délen háborúk dúltak, és nőttön-nőtt a félelem."

00
Nincsenek új hozzászólások

Harad

"Azt mondják, valaha régen békesség volt Gondor és a messzi délen fekvő Harad királyságai között. Ha barátság nem is. Azokban az időkben a mi határaink messze túlnyúltak az Anduin deltáján, és Umbar, a haradi birodalmak legközelebbike, elismerte birodalmunkat. De az régen volt. Nemzedékek éltek azóta, hogy közülük vagy közülünk bárki is járt volna a másik földjén. Legutóbb azonban tudomásunkra jutott, hogy az Ellenség ott van közöttük, s hogy mint oly sokan, ők is átálltak - vagy visszatértek - Hozzá, hiszen mindig is hajlottak az Ő akaratára."

00
Today's active topics
Today's top 20 posters
Overall top 20 posters
Delete the forum cookies

Új hozzászólásokÚj hozzászólásokNincsenek új hozzászólásokNincsenek új hozzászólások  Lezárt fórumLezárt fórum